Op zoek naar sportsteunzolen ?

Zijn er na het aanschaffen van een goede sportschoen en verantwoord trainen fysieke klachten ontstaan? Dan is het belangrijk om te kijken naar de oorzaak van die klachten.

De RAW Sportpodoloog legt de focus op het verminderen van sportblessures.  Onder andere door het aanmeten van een sportzool en deze kunnen gemaakt worden voor diverse sporten zoals  hardlopen, voetbal en tennis. Helaas gaat alleen het dragen van  een sportsteunzool in veel gevallen de klacht niet oplossen.  Naast de sportsteunzool kijken we goed naar de sportschoenen die gebruikt worden en  de trainingsbelasting  met als doel je met veel plezier en pijnvrij te laten sporten.

Omdat wij een eigen werkplaats hebben kunnen wij binnen enkele dagen leveren en in uitzonderlijke gevallen binnen 1 dag.

Wat is de functie van individueel gemaakte zolen?

1. Corrigeren van de voet

Individueel gemaakte zolen die de voet(stand) corrigeren waardoor een betere houding en afwikkeling van de voet wordt verkregen.

2. Ondersteuning van de voet

Door een correcte ondersteuning van de anatomische vorm van de voet wordt de druk over de voet verdeeld en verhoogt de stabiliteit. Op sommige delen van de voet kan de druk geheel weggenomen worden.

3. Comfort bevorderend

Zachte, licht verende en ondersteunende zolen bevorderen het loopcomfort.

4. Pasvorm bevorderend

Ook een op zich perfecte (sport)schoen kan nog enige correctie nodig hebben op het gebied van de pasvorm. Een iets te ruime schoen kan perfect passen met een goede zool.

5. Transpiratievocht absorberend

Zolen met een hoog absorptievermogen kunnen transpiratievocht snel opnemen en afvoeren. Een behoud voor huid en (sport)schoenen!

6. Demping verhogend

Deze zolen werken schokdemping verhogend mocht de voet dit nodig hebben.

 

Of natuurlijk een combinatie van bovenstaande eigenschappen!
Kortom: De juiste schoen, aangevuld met een individueel vervaardigde zool zorgt mede voor blessurevrij sporten en verhoogt het sportplezier.

 

Sportzolen kunnen dan ook gemaakt worden voor diverse sporten zoals o.a. hardlopen, voetbal en tennis.

 

Meer info ? Bel gerust voor een afspraak.

Bel 06-54221413

of mail naar : DenBosch@runandwalk.nl

 

 

 

sportpodologie-sportzolen-aanmeten